A következő napokban újabb ufó hírek várhatóak

Ha az időjárás is hozzájárul, akkor a napokban érdekes bolygóegyüttállást lehet megfigyelni. A Nap közelsége miatt általában nehezen észlelhető Merkúr ma este kerül legnagyobb látszólagos távolságra a lenyugvó naptól, mintegy másfél órával nyugszik a Nap után. Még érdekesebb, hogy a Naprendszer második bolygója, a Vénusz szintén est-csillagként figyelhető meg mostanában, és a két bolygó közelsége még a laikusok számára is feltűnő lesz.

Hasonló esetekben meg szoktak szaporodni az "ufó-észlelések". Nyolc évvel ezelőtt egy Jupiter-Vénusz együtállás alkalmával kaptam több értesítést ismerőseinktől, miszerint nap-mint-nap ufót látnak az ablakukból.

Tehát alkonyatkor nézzünk a lenyugodott Nap irányába és keressük a feltűnően fényes Vénusz alatt, kicsit jobbra a halványabb Merkúrt! Nincs sok időnk! A Merkúr gyorsan halad a pályáján és április 10. után már igen nehezen lesz észlelhető a Nap közelsége miatt. Hozzánk képest a Vénusz most a Nap "túloldalán" van, ezért is közel "telivénusz" van, a Merkúr pedig oldalt a Naptól.

Várandósok utánanézhetnek, hogy a Merkúr-Vénusz együttállás mit is jelent a születendő gyerek sorsa, alkata szempontjából. Khmm...

Forrás: MCSE és Sky&Telescope